הסוד להכנת חמאת קנאביס: Low & Slow
נמאס לכם מהג'ויינטים? רוצים לגוון? לנסות לנשנש מעדן שעשוי מקנאביס? מתאים לכם לקשקש בסירים במטבח ולהתנסות בבישול קנאביס? אם התשובה שלכם לשאלות האלו היא כן, אז המאמר הזה נכתב ממש עבורכם. כי אנחנו הולכים לחשוף בפניכם את הסוד להכנת אחד המוצרים הכי בסיסיים וחשובים בעולם הקולינארי של הקנאביס – איך להכין חמאת קנאביס. בין אם אתם רוצים לבשל "ספיישל בראוניז" או "ספיישל Cake" או פסטה קנאביס תדרשו להכין חמאת קנאביס איכותית. למעשה מרבית המתכונים להכנת מאכלי קנאביס דורשים בסיס חמאה או שמן קנאביס, כי אלו מחליפים את השמן שהיינו מכניסים בבישול/אפיה של מאכלים אלו.
כדי להנות מטעמם ומתחושת ההיי של מאכלים העשויים מקנאביס צריך לחמם את הקנאביס לחום מסוים והקנאביס עצמו צריך לעבור תהליך מסוים, לכן אם תנסו סתם לאכול קנאביס – לא תזכו לאפקט ההיי המיוחל ודי בטוח שתירתעו מהטעם (הטעם של קנאביס לא מבושל היטב די מגעיל, אם לומר את האמת). הסיבה לכך , היא שמערכת העיכול שלנו לא מסוגלת לעכל באופן ישיר THC (המרכיב הפסיכו אקטיבי בקנאביס).
בעת בישול קנאביס חשוב להשתמש במוצרים שומניים (חמאה, שמן) מאחר וה-THC הוא חומר מסיס בשומן, ואינו מסיס במים. המשמעות של זה היא אחת: אם רוצים לבשל קנאביס ולהנות מכל העולמות חייבים להשתמש במוצר שומני שכן השמן משחרר את ה-THC מן הקנאביס ישירות לתוך המאכל.
יאללה, לעבודה…
מתכון לחמאת קנאביס – CannaButter
כפי שניתן לראות בכותרת הסוד בהכנת קנאביס הוא עקרון ה- Low & Slow, כלומר: בישול איטי (Slow) על אש נמוכה (Low).
מצרכים
450 גרם חמאה ללא מלח
2 כוסות מים
28 גרם קנאביס
ציוד
1. סיר גדול
2. מטרפה
3. קערת זכוכית גדולה
4. מסננת (שתוכל להיכנס לקערת הזכוכית)
5. מרית
6. ניילון נצמד
7. סכין חמאה
8. צנצנת זכוכית לאחסון חמאת הקנאביס
9. גזה
אופן ההכנה
1. שימו בסיר הגדול את החמאה וכוסות המים. הדליקו את הלהבה ובשלו על להבה בינונית את המצרכים עד שהחמאה הופכת לנוזל ואתם מתחילים לראות בועות קטנות שעולות מעל לפני השטח. אך הקפידו לא להגיע לרתיחה!
2. הוסיפו את הקנאביס לסיר בעזרת המטרפה וערבבו.
3. הורידו את הלהבה לדרגה נמוכה ובשלו למשך 5 שעות (אתם אמורים לראות מדי פעם בועות עולות למעלה). ערבבו כל 90 דקות לערך. אם המים מתחילים להעלם, הוסיפו מים חמים לסיר.
4. בזמן שהחמאה והמים מתבשלים קחו מסננת עם גזה והניחו אותה מעל קערת הזכוכית הגדולה.
5. בתום 5 שעות הבישול של החמאה, הקנאביס והמים, שפכו את תוכן הסיר דרך הגזה לתוך קערת הזכוכית. קפלו את הגזה ולחצו על הקנאביס חזק עם מרית כדי לחלץ את כל החמאה.
6. כסו את הקערה עם ניילון נצמד.
7. הכניסו את הקערה למקרר למשך 3 שעות לפחות, עדיף לתת לזה לנוח לילה שלם. זה יהיה מוכן כאשר אתם תראו כיצד התערובת נפרדת לנוזל מימי ולחמאה יציבה.
8. השליכו את המים ועם סכין חמאה הפרידו את חמאת הקנאביס שנותרה בקערה.
9. העבירו את חמאת הקנאביס לצנצנת אחסון מזכוכית ואחסנו את החמאה במקרר או בפריזר.
זהו, חמאת הקנאביס שלכם מוכנה ומזומנה לשימוש. ניתן להכין איתה גם מאכלים מתוקים וגם מלוחים, גם קינוחים, גם מנות ראשונות וגם מנות עיקריות. שיהיה בתאבון!
חשוב לדעת!
אכילת קנאביס שונה מעישון ג'ויינט, אידוי קנאביס במכשירי אידוי או באנג. בעוד שבג'ויינט, ופוורייזר ובאנג ההיי מגיע מהר מאוד והוא מאוד מובחן, ההיי מאכילת קנאביס מגיע לאט יותר ככה על אש נמוכה ומתגנב אלינו באיטיות מבלי שנשים לב (Low & Slow אמרנו?) זה קורה כי הוא עובר דרך מערכת העיכול שלנו. אך ההיי שלו חזק מאוד, ממושך ואינטנסיבי. על כן גם אם אתם צרכני קנאביס ותיקים ואתם מתכוונים לאכול קנאביס וזו הפעם הראשונה שלכם – התחילו בכמויות קטנות. כמויות גדולות עלולות להוביל לתופעות לא רצויות כגון: בחילות, הקאות, כאבי ראש, כאבי בטן ולעיתים עשויות אף לגרום ל'סרט רע'.