חדשות

    4 מחקרים מדעיים חדשים בתחום הקנאביס הרפואי

    מחקר

    שנת 2012 תכתב בדפי ההיסטוריה כשנה שבה הסתיימה תקופת היובש של הקנאביס (Pot Prohibition). עד אז אמנם נעשה שימוש בצמח ואפילו שימוש תכוף, אך הקנאביס נחשב עד לא מכבר לסם מסוכן ובלתי חוקי בעליל ברוב מדינות העולם. אך כל זה השתנה, כאמור, ב-2012, עת מדינת קולורדו שבארה"ב הפכה למדינה הראשונה שעברה למדיניות של אי הפללה. שנתיים לאחר מכן הצטרפו לקולורדו מדינות נוספות בארה"ב, ביניהן: אורגון, אלסקה ואפילו וושינגטון. בנוסף, מדינות נוספות בעולם הרימו את הכפפה והצטרפו למהפכת הלגליזציה, בין היתר ניתן לציין את פורטוגל, ברזיל, קוסטה ריקה, בלגיה, ארגנטינה, קנדה ועוד.

    באקלים החדש שנוצר מדינות שעברו למדיניות אי הפללה החלו לכתוב וליישם רגולציות חדשות בנושא שימוש, מכירה והפצה של קנאביס. אולם הם שמו לב שהם כותבים חוקים ותקנים אלו כאשר הם נמצאים בוואקום בכל מה שנוגע לבריאות הציבור. ואכן, נשאלת השאלה החשובה – מה הן ההשלכות ארוכות הטווח של שימוש בקנאביס על בריאות הקהילה?

    החדשות הרעות הן שעדיין אין לנו תשובות ברורות או חד משמעיות לשאלה הזו. זה עדיין מוקדם מדי לדעת. אך יש לנו גם חדשות טובות עבורכם – כבר החלו להתבצע ולהתפרסם מחקרים מדעיים בנושא ונראה שיש ריחות של שינוי באוויר. הנה כמה מהמחקרים המדעיים החשובים האחרונים שנעשו בתחום הקנאביס הרפואי:

    מחקר #1: חוקי המריחואנה הרפואית החדשים הביאו לירידה בשימוש בתרופות מרשם.

    המחקר נערך על ידי אשלי סי. בראדפורד ודיוויד ברדפורד ופורסם בכתב העת המדעי Health Affairs"". המחקר גילה כי מדינות בארה"ב אשר התירו שימוש בקנאביס רפואי לטיפול בכאבים כרוניים, חרדות ודיכאון הראו ירידה חדה ברישום תרופות מרשם למטופלים. המחקר מצא שבמדינות שבהן הותר קנאביס רפואי יש ירידה חדה בכמות המרשמים לטיפול בחרדות, בחילות, דיכאון, כאבים, התקפים, הפרעות שינה וספסטיות. באשר למרשמים למחלות אחרות, בינתיים לא נרשמה ירידה בכמות המרשמים.

    רוצים לדעת עוד? – קראו את המחקר

    מחקר #2: עישון קנאביס מזיק לחניכיים, אך אין לו השפעות על מדדים אחרים שנבדקו.

    מחקר ארוך טווח שנערך במרכז מדלן מאייר באוניברסיטת אריזונה ובחן כ-1,000 נבדקים ניו זילנדים מלידתם ועד לגיל 38 גילה שלא ניתן לקשר בין בעיות במדדים חשובים ומחלות לבין עישון קנאביס, למעט בעיות בחניכיים. החוקרים בדקו בין היתר אם קיים קשר בין עישון קנאביס לבין כולסטרול גבוהה, תפקודי ריאות, דלקת מערכתית, לחץ דם, משקל גוף, בריאות השיניים ורמות סוכר בדם. התוצאות שלהם הפתיעו רבים ועדיין מפתיעות. לאחר שהם בודדו השפעות אפשריות של פקטורים אחרים כגון שימוש בטבק ומעמד סוציואקונומי הם גילו כי אין לקנאביס השפעה על אף אחד מהמדדים והמחלות שמנינו, שוב, למעט בעיות בחניכיים.

    רוצים לדעת עוד? – קראו את המחקר

    מחקר #3: קנאביס רפואי מוריד תכיפות של מיגרנות בקרב מבוגרים.

    המחקר נערך על ידי החוקרים ראיין, אנדרסון, גדה ובורגלט באוניברסיטת קולורדו, ארה"ב. כידוע, מגרנות כרוניות יכולות לשבש את החיים, הן פוגעות בפרודוקטיביות וביכולת ליהנות מהחיים לכן כל כך הרבה חוקרים נרתמו לחקר השפעת קנאביס רפואי על אנשים שסובלים ממיגרנות.
    ד"ר שרה אנדרסון, אחת מהחוקרות סיפרה: "לא ציפינו לתוצאות האלו. ראינו שנבדקים שסובלים ממיגרנות והחלו לצרוך קנאביס רפואי דיווחו על ירידה משמעותית בתכיפות המיגרנות". ואכן תוצאות המחקר מדהימות: מתוך 121 נבדקים, 103 דיווחו על ירידה בתכיפות המיגרנות מ-10 התקפים בחודש לפחות מ-5.

    רוצים לדעת עוד? – קראו את המחקר

    מחקר #4: קנאביס רפואי מסייע לחולי אפילפסיה.

    המחקר נערך על ידי היל, מרסייר, ג'ונס, יאמסאקי, דונקאן, סטוט, וויליאמס, וואהלי ועמיתי מחקר נוספים מאוניברסיטת רידינג והוא פורסם בכתב העת הבריטי לפרמקולוגיה. החוקרים ערכו ניסויים בחיות מעבדה ומצאו שרכיבים בצמח הקנאביס תורמים למניעת התקפים אפילפטיים ומפחיתים מן הרעד הבלתי נשלט המלווה את המחלה. במיוחד ציינו החוקרים את הקנבינואיד CBDV כתרופה יעילה כנגד הפרכוסים שמאפיינים את מחלת האפילפסיה. לטענת ד"ר וויליאמס: "המחקר מהווה פריצת דרך בטיפול באפילפסיה כמו גם שהמחקר שלנו מדגיש עד כמה חשוב לבחון את הפוטנציאל התרפויטי של הקנאביס. ה-CBDV הוכיח עצמו כתרופה היעילה ביותר לפרכוסי אפילפסיה עד ליום זה".

    רוצים לדעת עוד? – קראו את המחקר

    אנחנו נמצאים בתחילת הדרך ועדיין רב הנסתר על הגלוי בכל מה שנוגע להשפעות של קנאביס על הבריאות שלנו, אך אין ספק שאנחנו בדרך הנכונה. כבר בשנים הקרובות הבאות עלינו לטובה נדע הרבה יותר על יתרונותיו אך גם על חסרונותיו של הקנאביס ונסיר את מעטה המסתורין שאופף את הצמח הו

    אני רוצה מנוי למגזין הנהדר שלכם!

    עקבו אחרינו