חדשות

    מחשבון חשמל לגננים הידרופוניים

    צריכת חשמל

    שיטת הגידול ההידרופונית או בקיצור "הידרו" הפכה פופולרית מאוד בקרב גננים וגם בקרב חקלאים והיא אלטרנטיבה לשיטה החקלאית המסורתית שבה מגדלים צמחים בחוץ בתוך הקרקע. ניתן בעזרת שיטת גידול הידרו לגדל בהצלחה כמעט כל עץ, שיח ופרח ויש לה לא מעט יתרונות.

    יחד עם זאת, בשיטת גידול זו יש גם אתגרים ואחד מהם הוא שגננים רבים לא יודעים מה היא כמות החשמל שהם משקיעים. בכתבה זו נעזור לגננים הידרופוניים לחשב את הוצאות החשמל שלהם, אבל לפני כן לטובת מי שאינו מכיר, נציג מקרוב את שיטת הגידול ההידרופונית ואת היתרונות הגדולים שהיא מציעה.

    מה היא שיטת גידול הידרו?

    שיטת הגידול הידרופונית היא שיטה שבה מגדלים צמחים במנותק מהקרקע שנמצאת שם בחוץ. בשיטת הגידול המסורתית האדמה שבה מגדלים את הצמחים משחקת תפקיד חשוב. דרכה מקבלים הצמחים את כל חומרי ההזנה החיוניים להם. אך גם לשמש ולגשמים יש השפעה גדולה על הגידולים והתלות בכל שלושת הגורמים הללו היא גדולה ואינה נמצאת בשליטת החקלאי.

    מנגד, בשיטת הידרו מגדלים צמחים, כאמור, במנותק מן הקרקע ואם הגידול מתבצע בתוך חללים סגורים אז על תנאי הגידול שולטים הגננים ההידרופוניים. האקלים, התזונה, המים, האור, האנרגיה, הלחות, רמות ה-PH ועוד אלמנטים נוספים נמצאים בשליטה הכמעט מוחלטת של הגננים הידרופוניים. לרוב גננים הידרופוניים מגדלים בתוך מערכות הידרופוניות סגורות המנותקות מהתנאים האובייקטיבים שבחוץ.

    לא כל גידול הידרופוני כרוך בשימוש בתאורה מלאכותית

    נורת לד 400W

    רבים מקשרים בין שימוש בתאורה מלאכותית לבין שיטת הגידול ההידרופונית, ובצדק. כפי שציינו רבים מהחקלאים ההידרופוניים מגדלים את הצמחים שלהם בתוך חללים סגורים או בתוך מערכות הידרופוניות סגורות. אך האמת היא שבבסיס השיטה ההידרופונית עומד הרעיון של גידול במנותק מהאדמה ותו לא. אין הכרח לגדל הידרופונית צמחים בחללים סוגרים.

    למעשה, יש לא מעט חקלאים שמגדלים צמחים הידרופונית בחוץ, למשל בתוך חממות. על כן, גידולי הידרו לא הולכים תמיד עם תאורה מלאכותית. אם מעבירים את הצמחים ההידרופוניים החוצה, הן בחורף והן בקיץ, אפשר בהחלט להנות מהאור הטבעי של השמש וכך לחסוך בהוצאות החשמל. אם אין אפשרות כזו, ויש הרבה מקרים שבהם אפשרות כזו לא קיימת, למשל כאשר רוצים לגדל באופן לא חוקי קנאביס, כדאי מאוד לדעת איך מנטרים ובודקים את הוצאות החשמל.

    הוצאות חשמל בגידולים הידרופוניים

    אם, כאמור, אין את האפשרות לגדל הידרופונית צמחים בחוץ אז נכנסת לתמונה תאורה מלאכותית, והיא הכרחית מאוד. אבל בנוסף לתאורה יש עוד אלמנטים שדורשים מחקלאי ההידרופוני חשמל. למשל מאווררים ומפוחים וגם אותם יש לקחת בחשבון כאשר מחשבים את הוצאות החשמל.

    כך תחשבו כמה חשמל דורשת הגינה הידרופונית שלכם

    כדי לענות על השאלה כמה חשמל צורכת הגינה ההידרופונית שלכם צריך להבין שיש כמה מכשירים חשמליים הנחוצים לשגשוג צמחים הידרופוניים. כך למשל, יש נורות לד, נורות משולבות, יש ערכות תאורה, יש מפוחים, מאווררים ועוד. כולם חשובים לגינה ההידרופונית ולכל אחד יש את צריכת החשמל שלו.

    אל תזרקו את חשבון החשמל שלכם

    כדי לחשב את הוצאות החשמל שלכם חשוב שתשמרו את חשבון החשמל החודשי או הדו-חודשי שאתם מקבלים מחברת החשמל.

    וכעת נסביר כיצד מחשבים:

    מכשיר חשמלי, כל מכשיר חשמלי, מגיע עם סימון המורה על צריכת החשמל שלו. אפשר למצוא את סימון הצריכה על גבי האריזות. וואט הוא יחידת המדידה הבסיסית של חשמל והיא מסומנת באות הלועזית W. אם יש מכשיר חשמלי שכתוב על האריזה שלו 300 W זה אומר בעצם שהוא צורך 300 וואט בכל שעת עבודה של המכשיר. כעת נחזור לחשבון החשמל שלנו. שם ניתן לראות כמה חברת החשמל גובה מאתנו על צריכת כל קילו-וואט חשמל בשעה.

    משתלה

    נוסחת חישוב צריכת חשמל למכשירי חשמל בגינה ההידרופונית

    כעת נציג לכם את החישוב שיש לערוך כדי להגיע לתשובה כמה הוצאות חשמל דרושת הגינה ההידרופונית שלכם.
    קחו מכשיר חשמלי אחד הפועל בגינה ההידרופונית ועליו תבצעו את החישוב.

    נתונים לחישוב:

    בדקו מה היא צריכת החשמל של המכשיר החשמלי בשעה – A
    בדקו כמה שעות עובד המכשיר החשמלי – B
    בדקו כמה אתם משלמים עבור 1000 וואט בשעה – C
    בדקו את הערך של כל קילו-וואט – D

    הנוסחה היא אפוא:

    הכפילו את A ב-B.
    לאחר מכן, חלקו את התוצאה ב-D.
    לאחר מכן, הכפילו את התוצאה ב-C.

    לסיכום

    אם אתם לא חובבי מתמטיקה אתם אולי קצת נרתעים, אבל האמת היא שמדובר בנוסחה די פשוטה וכדאי לנסות לתרגל אותה. בעזרת נוסחה פשוטה זו ניתן לבחון את צריכת החשמל של כל מכשיר חשמלי. המלצה שלנו: הסתייעו בקובץ אקסל – הוא יכול להקל מאוד על החישובים.

    אני רוצה מנוי למגזין הנהדר שלכם!

    עקבו אחרינו